История за лека нощ

18 февруари 2011 г.

Ванга позна и за сблъсъка в Корея

Третата световна война е започнала със сблъсъка между Северна и Южна Корея. Това съобщиха много европейски медии, като цитираха петричката пророчица Ванга.
Те се позовават на нейното пророчество, че войната ще започне през ноември 2010 година и ще свърши през октомври 2014 година. „Ще започне като обикновена война, с обичайните средства, но след това ще бъдат използвани ядрени оръжия, а накрая и химическо оръжие”.
Кризата
В момента кризата на Корейския полуостров се задълбочава. След стрелбата на Севера срещу южнокорейския остров Йонпьон последва привидно затишие. Както РЕПУБЛИКА съобщи преди ден се оказа, че КНДР се готви за война и в района на Жълто море е привела в готовност ракети „земя-земя”. В същото време Юга и САЩ започнаха съвместни военни маневри, западно от полуострова. Редица специалисти изказаха мнение, че Великите сили няма да допуснат ескалация на конфликта. В същото време сред публикуваните в сайта „Уикиликс” документи обаче се оказа, че има и такъв
Апокалипсис
Така сред ескалацията на конфликта много издания, сред които хърватския „Вечерен лист”, започнаха надпреварвайки се да цитират апокалиптичното пророчество на Ванга. Въпреки че не е ясно пред кого го е изказала, още в края на 2007 и началото на 2008 година, то заедно с още много предсказания, чието авторство се приписва на Ванга, бяха публикувани от руските РИА Новости, „Комсомолская правда”, след което те бяха цитирани в множество електронни сайтове на всякакви езици. Сред тях бе и нещо наистина апокалиптиччно: през 2011 година в резултат на радиоактивния прах в Северното полукълбо ще загинат животни и растения. В същото време мюсюлманско нашествие ще притисне останките от Европа.
РЕПУБЛИКА попадна и на интересно пророчество направено от човек, непретендиращ за слава като тази на петричката пророчица. В англоезичен форум, още през октомври е пусната тема озаглавена „Според българската пророчица Ванга Третата световна война ще почне следващия месец”. Участниците разсъждават какви биха били причините за избухването на конфликт и потребител от Обединените арабски емирства прави следното предположение „Южна Корея ще бъде домакин на Г-20 през ноември. Дали Северна Корея няма да направи нещо лудо, че да започне Трета световна”.
Прозрения

За Втората световна
"Ще дойде време, ще има война, държава ще се обяви срещу държави, ще мине със железо, свет ще победи, но ще загуби войната. Светът ще се обърка и много народ ще се изгуби. Тая държава, която ще тръгне срещу големата Русия, тя ще изгуби войната".
За Индира Ганди
Тя скоро ще дойде отново на власт, но няма да се задържи дълго и смъртта ще прекъсне властта й.
За връщането на Симеон Сакскобургготски
1996 г.: Пазете хляба за хората! Глад иде! Симеон ще се върне в България. Ще мине време - няма да е далеч - той ще дойде не на гости. Но царство няма да има.
Потъването на подводницата "Курск"
В края на века, през август 1999 или 2000 година, Курск ще се окаже под вода и целият свят ще го оплаква.
11 септември 2001 г.
Страх, страх! Двама американски братя падат, изкълвани от птици железни. Вълците вият от храста и невинна кръв се пролива като река.
Идването на Барак Обама
Предсказано през 1992: "Един ден в Америка ще почернее бяла къща, а чернокожите зад океана ще станат бели хора".
2018 г.
През 2018 година влаковете ще се движат на релси, идващи от слънцето. Добивът на нефт ще спре и Земята ще си отдъхне. Учените ще открият уникално лекарство, което чудодейно ще връща силите и здравето на човека. Препаратът ще съдържа ген от кон, куче и костенурка.
2043 г.
Световната икономика процъфтява. Водеща религия в Европа ще стане ислямът.
2050 г.
След 2000 г. няма да има катастрофи, ни потоп. Чакат ни 1000 години мир и благоденствие. Обикновените човеци ще пътуват до други светове със скорост 10 пъти по-голяма от светлината, както се пътува с автобус. Това ще стане не по-рано от 2050 година.
2179 г.
След двеста години човекът ще установи контакт с братя по разум от други светове. Унгарска апаратура ще улови първа разумни сигнали от Космоса. А истината за този Космос трябва да се търси в старите свещени книги!

2200 г.
Ето, измислят се нови закони. Тъче се нов вид облекло, с което да се облекат хората. Но ще мине още време, докато направим здрава тъкан. Нужно ни е не изкуствено облекло, а такова, от което да чувстваме топлина. Ще мине доста време, ще се появи висок човек, пришълец, и той ще бъде добър крояч и добър шивач...
За България
Деца, в България ке стане добре... Kе се живее добре!
За водата
Всичкото скрито злато ще излезе на повърхността на Земята, но ще се скрие водата. Тя ще стане по-скъпа от черното злато (петрола), а един ден тя напълно ще изчезне. Така е отредено!"
"Ке дойде ден - в златни паници ке ядете и в медни чаши ке пиете, но вода нема да имате. Пчелите ще измрат. Млякото ще стане отровно. Ще затваряте вода в буркани.

Текст: Владимир Клисуров
Публикуване: