История за лека нощ

18 февруари 2011 г.

Помияри изровиха труп на жена

Части от разчленен труп на жена бяха открити в столичния квартал „Бухово". Жертвата е младата майка Емилия Иванова, а сред заподозрените за жестокото убийство е и съпругът й, като вероятният мотив е ревност.
На ужасяващата находка се натъкнали обикалящите в околността помияри.
Находката
Служител на бензиностанцията, разположена на входа на "Бухово", видял кучето, което носело оглозгана ръка. Веднага се обадил в полицията. Пристигналите на място ченгета започнали оглед на местността. Повикали и подкрепления и според местните жители дошли 40-50 полицаи. Те се разгърнали във верига и обходили цялата местност. В храсталака срещу бензиностанцията открили отрязана глава. На двайсетина метра под дърво са намерени и останалите части от разчлененото тяло.
Разследване
Близки до разследването разказаха пред DeltaNews, че Иванова била простреляна с два куршума в главата. Оръжието на престъплението вероятно е газов пистолет преправен в боен. Разчленяването по всяка вероятност е станало, за да се затруднят действията на разследващите.
Семейството
Комшиите на младото семейство, което живеело в близкия до мястото 22-ри блок, разказват, че двамата млади са изглеждали щастливи един с друг. Имали две деца четвъртокласничката Габи и двегодишният Венци. Онзи ден даже Габи излязла да си играе пред блока и съвсем не изглеждала притеснена от отсъствието на майка й. Тя била изчезнала още преди 40 дни, като в полицията съобщил съпругът й. Самият той е бил задържан след откриването на трупа, но впоследствие е пуснат. Днес никой не отвори в апартамента на семейството. Само пред вратата беше изправена шейната на малкия Венци. Следователи още разпитват хората в квартала и днес бяха взети показания на мъжете работещи в намиращия се наблизо цех за алуминиева дограма.

Автор: Владимир Клисуров
Снимка: Калоян Сомлев
Публикувано: 2 април 2009 г., Deltanews.bg