История за лека нощ

18 февруари 2011 г.

Циганин започна с нож в слабините, накрая се озова гол на стълб

Млад пазарджишки циганин си заби нож в слабините, резна ухото на баща си, сви кола, направи две катастрофи, драсна клечката на стопанска постройка, открадна и уби агне, удари собственика му с брадва, след което се качи чисто гол на електрически стълб, но високото напрежение го обгори. Това се случи в рамките на един час.
Историята започнала в къщата на 24-годишния Ангел, в пазарджишкия квартал „Изток".
За час
Все още не е ясно по какви причини, но младият мъж си забил нож в слабините. В този момент в стаята влезнал баща му, видял, че панталоните му са в кръв и го попитал какво се е случило. Вместо да му отговори, Ангел грабнал пак ножа и отрязал част от ухото на татко си. Изхвърчал от къщата и тръгнал към центъра. Забелязал някаква жена, която разтоварвала стока от „Фолксваген Пасат". Видял че ключовете са на таблото, скочил на шофьорската седалка и запалил с мръсна газ по улица „Пловдивска" пред него се изпречил учебен мотоциклет и Ангел го помел. После блъснал и учебна кола. Продължавал да кара бясно и излязъл от града. Минал десетина километра и стигнал до село Хаджиево. Отправил се към гробището, паркирал колата и тръгнал към най-близката къща. Опитал се да запали навеса до нея, но огънят не се разгорял и Ангел продължил. Видял едно агне наблизо, метнал го на рамо и го занесъл към колата. Открил брадва в „Пасат"-а и го посякъл. 54-годишният собственик на животното обаче станал свидетел на странната случка и се приближил да се разправя. Ангел обаче го ударил с брадвата по ръката и продължил нататък. По пътя към село Триводици се съблякъл дибидюс гол и се покатерил на стълб за високо напрежение. Волтовата дъга обаче го отхвърлила обгорен. Случайни минувачи видели лежащия човек и се обадили на телефон 112.
Равносметка
Младият мъж бил откаран с линейка в болница. Едва след това ченгетата започнали да разплитат историята наобратно, тъй като в рамките на последния час били получени съобщения за кражба на кола, катастрофи, при които водачът избягал и, че някакъв човек откраднал агне и нападнал собственика му.
Ангел е в болница с много тежки изгаряния, включително и на вътрешните му органи. Все още не са готови пробите, но според криминалистите най-вероятно той е бил друсан до козирката.
29-годишният моторист е със счупена ръка, вследствие на катастрофата, бащата на Ангел и собственикът на агнето са с леки наранявания.

Автор: Владимир Клисуров
Публикуване: 11 ноември 2010 г., Deltanews.bg