История за лека нощ

18 февруари 2011 г.

Старица пи мастика и уби другарка по чашка

71-годишна жена нападна с брадва и уби своя другарка по чашка.
Трагедията се разигра в Търговище, където пред магазин в блок 4 в квартал „Запад" бе открито тялото на жена, посечена с брадва. Криминалистите бързо успяха да стигнат до предполагаемият извършител. Като такава, за 72 часа, е арестувана 70-годишната Петранка, която живее сама в апартамента над магазина.
Компания по чашка
Оказало се, че тя била голяма почитателка на мастиката и имала навика често да кани жени от улицата, за да си правят компания на масата. Така станало и във фаталната вечер. Петранка се запознала с 56-годишната Роза Стоянова и я поканила на гости. Двете обаче сериозно прекалили с алкохола и се изпокарали жестоко. Разменили си няколко удара, след което Петранка грабнала секира и подгонила уплашената жена. Оттук нататък следствието работи по две версии. Според едната, пияната Петранка посякла на два пъти жената в тила, докато я гонила. Роза изпаднала в безсъзнание и след това била изхвърлена през балкона, където на следващата сутрин е открита от случаен минувач. Според другата, въпреки ударите с брадва, Роза успяла да стигне до балкона и в паниката си скочила. Паднала обаче на главата си и останала на място.
Аутопсия
„Не е починала от ударите, а от черепно-мозъчната травма, вследствие на падането", категоричен е съдебният медик д-р Владимир Горанов, който аутопсира тялото на Роза, вчера, когато жената щеше да празнува имения си ден.
Въпреки че предполагаемата убийца е задържана, обвинения все още не са й повдигнати.

Автор: Владимир Клисуров
Публикувано: 12 април 2009 г., Deltanews.bg