История за лека нощ

17 февруари 2011 г.

Полицията вдигна цената на тревата


Цените на едро на марихуаната са скочили драстично. Според криминалисти причината е, че тази година у нас са задържани огромни количества трева.
„До момента сме хванали над 12 тона канабис и то само в нашия регион. Все пак трябва да се има предвид, че именно в Благоевградско е основния район, където в България се отглежда тя". Това съобщи говорителят на Областната дирекция на полицията в Благоевград Гергана Моралиева. Тя уточни, че все още не е направена точна рекапитулация на заловените количества, но едва ли ще има съществено увеличение, тъй като сезонът за събиране на реколтата е към края си. Точното количество на заловената трева обаче трябва да се доуточни, тъй като част от зелената маса не е изсъхнала.
Увеличение
Криминалисти от отдел "Наркотици" на благоевградската полиция, заявиха пред DeltaNews, че цената на едро на главите индийски коноп този месец варира между 1500 и 2000 лв. Увеличението е драстично, като се има предвид, че през миналата година цената на тревата на черния пазар бе около 1000 лв за килограм. Скокът ще удари по джоба пушещите марихуана и криминалистите считат, че това ще доведе до рязък спад на потреблението.
В момента една цигара се харчи между 5-7 лв., а очакванията са за двойно поскъпване

Автор: Владимир Клисуров
Публикувано: 2 декември 2008г., Deltanews.bg