История за лека нощ

17 февруари 2011 г.

Селско меле заради немирна крава


Меле заради немирно добиче прати петима души в кърджалийската болница. В боя били използвани и две дворни кучета, които нахапали жестоко трима от участниците в размяната на удари с тояги.
Драматичните събития се развили късно снощи в кърджалийското селце Черна скала.
Караница
Още през деня 54-годишният Мюмюн Нури се спречкал с комшията си - 62-годишният Лятих Рашид. Двамата имали отколешна вражда, започната от Мюмюн. Той бил скандалджия и въпреки, че бил женен за Зейра, се заглеждал „по чуждо", разказаха комшиите му пред DeltaNews. При първата караницата Лятих отстъпил и си тръгнал. Вечерта обаче, когато кравите се прибрали от пасището, двамата се сдърпали отново.
Екшън
Този път Зейра, съпругата на Мюмюн, го нахъсала и той налетял с гегата си на по-възрастния съсед. Причината била, че една от кравите му се доближила до оградата му и смутила покоя на семейството. Лятих не останал длъжен и също грабнал кривака. Двамата кръстосали „шпаги". На помощ се притекла Зейра. Когато видели това в боя се хвърлили Гюляез - жената на на Лятих и снаха му - Хатидже. Това наклонило везните в тяхна полза и Мюмюн прибегнал до помощни средства - насъскал двете си кучета, които това и чакали - противниците били жестоко нахапани.
Равносметка
В крайна сметка всички участници в меллето са настанени в кърджалийската болница - най тежко е състоянието на Зейра Нури, която е със счупена ръка. Полицията разследва инцидента и причините за него.
Стара врaжда

Селяхтин Ибрям, кмет на съседното село Чилик, който отговаря и за Черна скала разказа пред DeltaNews, че враждата между двете фамилии била отколешна и те постоянно го занимават с проблемните крави.
„А аз все им викам „Абе хора кравата е хубаво животно, мляко ви дава как може да се карате заради него. 'Айде помирете се и си вървете с мир", спомни си Ибрям и добави - „Мине се, не мине и пак се изпокарат".

Автор: Владимир Клисуров
Публикувано: 11 февруари 2009 г., Deltanews.bg