История за лека нощ

18 февруари 2011 г.

Безнадеждно болен надупчи спящата си жена

Безнадеждно болен мъж изперка и нападна жена си докато спи.
Драмата се е разигра в созополското село Извор. Двамата съпрузи Янка и Иван Стоянови били женени от десетилетия и през целия си задружен живот се разбирали чудесно. Внезапно миналата нощ 62-годишният мъж грабнал нож и започнал да ръга спящата си съпруга в корема и краката. Съседи чули ужасяващите писъци на жената и повикали Бърза помощ. Пристигналата линейка откарала 58-годишната Янка в бургаската болница, където лекарите се борили часове наред, за да я спасят. След няколко кръвопреливания тя е стабилизирана.
Драма
От болницата се обадили в полицията и Иван Стоянов е бил арестуван. Впоследствие обаче се оказало, че той е безнадеждно болен от рак в последна фаза. Направена му била трахеотомия и гласните му струни са изрязани. Наскоро Иван разбрал, че му остават малко дни живот и оттогава станал агресивен. Когато драмата се изяснила Соянов е бил освободен от ареста и в момента е настанен в Центъра по психично здраве в Бургас.
Баба Златка
Криминалисти асоцират случая със серийната убийца баба Златка от Руен. Преди няколко години възрастната жена заклала сина си и заради деянието си влезла в Сливенския затвор. Там обаче й бил открит рак в последна фаза и убийцата е пусната предсрочно. Последните си дни тя обаче използва, за да убие възрастния си съпруг. Направи го по ужасяващ начин, като му оставила кръвта да изтече. При повторното си задържана баба Златка само казала:
„Е-е-х само другият ми син ми се изплъзна"...

Автор: Владимир Клисуров
Публикувано: 5 март 2009 г., Deltanews.bg