История за лека нощ

18 февруари 2011 г.

Апокалипсис сега

Черно море край Варна вчера се обагри в червено по неясни причини. Стотици умрели медузи се носят по водата, а минувачите ужасено коментираха, че след умиращите по неизяснени причини птици и риби, дъждовете от жаби, които паднаха в редица страни, нашествията на скакалци, изригването на вулкана в Исландия, болестите по добитъка и червената вода е още една от Библейските поличби за края на света и напомня за Божиите наказания над Египет. Червеното оцветяване бе асоцирано с разказа за кървавите води на Нил.
Екатерина Иванова от РИОСВ-Варна потвърди пред РЕПУБЛИКА, че червеният цвят на водата все още е с неизяснен произход, но се взимат проби и брега се оглежда за вероятна причина на замърсяването.
Говорителят на Варненската и Преславска митрополия отец Дончо Александров коментира пред вестника, че „няма нищо случайно” и според Библията поличбите за края на света ще бъдат много ясни и ще се случват по цялата земя.
Според втората книга от Библията и от Петокнижието (петте Мойсееви книги) освен кървавите води на Египет друго Божие наказание е било нашествие на жаби.
Жаби
"Жабите влязоха в морето! Идва краят на света!" Това мълвяха през август жителите на Шабла, станали свидетели на невиждано явление - зелени жаби заплуваха в солената морска вода. Тогава биологът, преподавател във Виенския университет, д-р Николай Начев от Българското херпетологично дружество, разказа, че не могъл да повярва на очите си и, че учените проучват странното явление, което няма аналог в света.
През миналата година странни наблюдения свързани с жаби наблюдаваха и жителите на унгарското село Ракоцифалва и сръбското Одзаджи. Над двете селища валяха дъждове от жаби. Странното явление бе по-силно изразено в Одзаджи, където уличното движение спря и местните жители се разбягаха и изпокриха, информира тогава агенция "Ananova". „Помислихме, че идва краят на света, споделиха жителите на Одзаджи” пред местния всекидневник "Блиц". Според учените в двата случая става въпрос за вихрушки, които са засмукали жабите от някое езеро или от морето.
Скакалци
Друго от наказанията на Египет е нападението на скакалци, които унищожили реколтата.
Вярващите веднага припомнят нашествието на марокански скакалци през лятото, когато беше застрашена цялата реколта в Южна България и се наложи министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов да разпореди на Националната служба по растителна защита да вземе спешни мерки за унищожаването им.
Вулкан
Връзката с непрогледната тъма, спуснала се над Египет, „мрак, който дори можел да се пипа”, се открива в изригналия вулкан в Исландия и изсипалите се тонове прах. Ейяфятлайокутл изхвърляше между 150 и 300 хиляди тона въглероден двуокис на ден и в продължение на месеци покри небето над по-голямата част от Европа с тъмен облак вулканична пепел, който впоследствие се изсипа върху земята. След изригването се разтопиха ледниците около Ейяфятлайокутл и изпод един от тях се показа гигантски камък изхвърлен от вулкана с тегло хиляда тона.
Смърт
Добитъкът в Египет започнал да измира, припомнят занимаващите се с библеистика и правят отправки към шапа у нас и болестите кози, птичи и свински грип, както и луда крава и антракс, които поразиха животни и хора в Европа. Това, че телата на египтяните се покрили с язви се асоциира с болестта Ебола, от която починаха стотици заразени в Африка. Освен рани, другите симптоми на заразата са кървене от ушите и очите, и опадване на косата и ноктите.
Краят
Огнената градушка, за която се съобщава в Библията, според изследователите или предстои, или поличбите за идването на Апокалипсиса са били атомните бомби, пуснати над Хирошима и Нагасаки.
Иначе единственото, което не се е случило до момента, всъщност е най-страшната беда, която се стоварва над Земята на фараоните – според Библията, Господ повелил на всеки евреин да заколи агне и да отбележи с кръвта му своя дом и цяла нощ да пирува. През нощта на земята се спуснал Ангелът на смъртта и минал през Египет, убивайки първородния син на всяко семейство, включително и наследника на фараона. Ангелът заобикалял домовете на евреите, които били отбелязани с кръвта на жертвените агнета.
В допълнение вярващите посочват и сегашните странни явления, за които Библията не съобщава, че са се случили в Египет. Това са станалите вече десетки случаи на птиците, които падат от небето в САЩ, Швеция, Италия, Канада, Турция и Чили, измиращата риба както и самоубийствата на китове.
Настоящата година е последна
Апокалипсисът ще се случи на 21 май тази година, твърди Харълд Кемпинг, собственик на евангелската радиостанция “Фемили” в Оукланд. В продължение на 70 години 88-годишният Кемпинг изследвал внимателно Библията и на базата на данни в нея направил изчисленията. Според него през тази пролет ще се случат първите всеобщи бедствия, при които единствено душите на праведните ще получат достъп до рая.
Някъде към края на октомври планетата ще бъде обхваната от огън, пламъците ще унищожат всичко и всички, които до този момент са останали, смята Кемпинг.
2012 – 6 версии

Краят на света ще настъпи през 2012 г, когато според календара на маите, идва краят на времето. Относно точната дата има много спорове. В зависимост от използвания календар - датата е или 21 или 23 Декември.
Вариантите за катаклизма, който сложи черта на съвременната цивилизация са няколко, според привържениците на теорията:
1. Планетата Нибиру доближава Земята – Според теорията, Нибиру е неоткрита досега планета от Слънчевата система, която се движи по елиптична орбита около слънцето и около друга звезда. Поради силно елипсовидната си орбита, тя преминава близо до Земята на около 3600 години. Авторите на теорията откриват в древни шумерски записи, (в които има невероятно точни астрономически познания), свидетелства за посещенията на нейните обитатели – анунаките на Земята. Анунаките са боговете на шумерите и те или ще ни дадат знания и технологии, както са правили при предишни посещения или недоволни от развитието ни, ще ни унищожат.
Според теорията Нибиру ще премине близо до Земята над някой от полюсите. Това ще предизвика разтапяне на ледовете и всемирен потоп.
2. Започва Третата Световна война, според Нострадамус – Философ, лекар, астролог и яновидец, той публикува поредица криптирани пророчества, наречени „Центурии”. Според почитателите му, разчели завоалираните му предсказания, през 2012 г. ще избухне Третата Световна война, която ще сложи край на Човечеството.
3. Магнитните полюси на Земята се променят, в следствие на Слънчева магнитна буря - Слънцето изригва и мощен слънчев вятър помита Земята. Всички електронни мрежи, инсталации биват унищожени. Изведнъж, човечеството е върнато векове назад в развитието си.
Магнитните бури влияят на комуникациите на планетата ни (сателити, телефони), но не е доказана връзка между смяната на магнитното поле, която се е случвала многократно в историята ни и изригванията на Слънцето.
4. Големият андронен колайдер заработва – Учените успяват да подкарат колайдера и пресъздавайки Големия Взрив, създават черна дупка, която поглъща Земята, Слънцето и всичко останало. Или създават нова Вселена, което води до мигновеното унищожение на нашата.
5. Астероид се блъска в Земята – Последните изследвания на учените, посочват тази теория като най-достоверна за изчезването на динозаврите.
Ако голям астероид удари Земята, той наистина ще унищожи 90% от живите организми на планетата ни. Няма потвърдени данни за такава заплаха през 2012 г.
Учените разработват планове за отклоняването или унищожаването на астероид, насочил се към нас, защото астероиди са удряли и ще продължават да удрят Земята.
6. Глобалното затопляне причинява главоломно топене на ледниците - През 2012 г. студената, сладка вода, която преминава от сушата в морето, спира циркулацията на морските течения (например Гълфстрийм).
Принципът на циркулацията на водата в океана е следният: Студената вода се придвижва към Екватора и потъва на дъното. Топлата вода от Екватора се премества на север, по повърхността. Когато огромна маса студена и сладка вода от ледниците попадне в морето, този процес спира. Това се получава, защото сладката вода не потъва, а стои на повърхността.

Автор: Екип на Република
Публикуван: 14 януари 2011 г., в-к Република