История за лека нощ

17 февруари 2011 г.

Извънземни ни пращат стотици съобщения годишно


Геометричните кръгове, които се появяват в житни и царевични полета и в тревите не са със земен произход. Това са съобщения, които се изпращат от Космоса. Това е категоричното мнение на зам.-директорът на Института по космически изследвания към БАН ст.н. с. д-р Лъчезар Филипов.
Наскоро ученият взриви общественото мнение, с твърдението си, че извънземен разум се опитва да контактуват с нас. Директорът на Института по космически изследвания проф. д-р Петър Гецов отказа да съдейства за провеждането на разговор с д-р Филипов. Той заяви, че в БАН не се занимават с уфология и твърденията и заниманията в тази насока на неговия заместник не ангажират Академията. След като осъществихме контакт с д-р Лъчезар Филипов той също се презастрахова, че твърденията му са в резултат на дългогодишните му изследвания в тази насока, но извън работата му в БАН.
”Не ме е страх от това, че ме разпъват на кръст. Част от колегите ми са като коне с капаци. Това е проява на страх и неграмотност, но няма да успеят да ме пречупят, защото твърдо вярвам в съществуването на извънземни. И едно време, когато са осъдили Галилео Галилей, той не се отказва и казва: „И все пак тя се върти”, казва астрофизикът.
Д-р Филипов се занимава основно с изучаването на т.нар. житни кръгове. Това са геометрични фигури, които внезапно се появяват в различни части на планетата.
”Всяка година има по около 1000 случая на поява на житни кръгове. Твърдо тези пиктограми са съобщения и произходът им не е земен”, разказва д-р Филипов. Кръговете се появяват за секунди, винаги през нощта. Ученият цитира очевидци, според които това се съпътства от появата на светлина над съответното място. При последващите проучвания обикновено е откривано наличие на радиация. Ученият смята, че това са съобщения, които се предават от Космоса със светлина, като принципът е като при фотоснимката. У нас също има сведения, че са се появявали такива кръгове, но от невежество стопаните са смятали, че „нещо” е изпотъпкало насажденията и са ги окосявали. В чужбина обаче при появата на такива кръгове винаги се събират екипи от специалисти, които изучават внимателно явлението, а мястото се охранява от полиция. Руският летец полковник д-р Марина Попович, ръководи специален екип от космонавти, математици, лингвисти и криптолози, които събрали всички символи, които са се появявали в пиктограмите. Екипът е патентовал в САЩ резултатите си. Според тях в различните житни кръгове са открити 174 повтарящи се символа. Това се смята, че е азбуката на извънземните.
Д-р Лъчезар Филипов съобщи пред НОВИНИТЕ ДНЕС за последното откритие на НАСА. Според официалното съобщение, публикувано на сайта на космическата агенция, придружено със снимки от Марс са изчезнали два слънчеви панела, поставени там през 2008 година. Фотографиите са направени от космическия апарат „Феникс”, който е на Червената планета. На снимката, която е с висока разделителна способност се вижда, че няколко от соларните панели са повредени, а два са изчезнали. За това учените от НАСА нямат логично обяснение, както и за загубената връзка с марсохода „Феникс”. Предположението на д-р Филипов е, че панелите са откраднати от представители на извънземна цивилизация.

1 коментара:

  • Анонимен says:
    02 май, 2013

    Ами това не е сериозна наука. На някои хора от този Институт- нивото им е останало до детските романчета по научна фантастика.