История за лека нощ

18 февруари 2011 г.

Полицаите пеша, работят в коптори

На полицейски автомобил в някои областни градове като Видин и Кърджали за 8-часова смяна се отпускат 1,3-1,5 литра гориво, алармираха ченгета пред DeltaNews. Това е причина на патрулиращите да се налага редовно да ходят пеша по сигнал от СОД до различни части на града.
В същото време сградите на управленията са в окаян вид: „Повсеместно се правят първи копки за нови. След това строежът се забатачва с години“, разказаха криминалисти. Те дават пример с Варна, където от години е замразен изкопът за нова сграда на I РПУ. Сегашната е с външна тоалетна, а гражданите подават оплаквания в паянтова будка. Ремонтите, които се правят също не задоволяват униформените. Те дават пример с Ловешкото районно, в което след освежаване, от РИОКОЗ запечатали новата тоалетна, заради теч. За щастие на ченгетата срещу управлението има парк с химическа тоалетна. В понеделник министър Миков откри Първо РПУ в Плевен. След година и половина ремонт и официално налети в него 1,1 млн лева се наложило седмицата преди официалната част да се направи повторно боядисване.
„Отпускат се малко пари, но и те не е ясно къде отиват“, коментират полицаите. В III РПУ в Пловдив са дадени 1200 лева за арестантски нар, направен от винкел и талашитена плоскост. „Дали това е реална цена“, питат се ченгетата.
В същото време днес бе разпространена заповед I З-657 на министър Михаил Миков. В нея се нарежда да бъде ограничено ползването на консумативи на МВР.
Всички снимки са актуални към деня на публикацията.

Автор: Владимир Клисуров
Публикувано: 12 май 2009 г., Deltanews.bg