История за лека нощ

24 ноември 2011 г.

1350 лв. за GPS на държавна кола


Държавен фонд „Земеделие” обяви обществена поръчка за доставка на GPS-и за автомобилния си парк, като стойността й е 450 000 лв без ДДС, т.е. oбщо 540 000 лв.

От описанието на поръчката, която е публикувана на сайта на Агенцията за обществени поръчки, става ясно, че джаджи ще бъдат поставени на 400 автомобила:
”Предметът на настоящата обществена поръчка обхваща доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на GPS апаратура за 400 броя автомобили, доставка и внедряване на софтуер, необходим за GPS апаратурата, предоставяне на услуги за контрол на автомобилния парк на ДФ "Земеделие", гаранционна поддръжка на GPS апаратурата и софтуера и обучение”.

По този начин за поставяне на апаратура и софтуер, и за обучение за работа с тях, средно на кола се падат по 1 350 лв. Парите за следене на автопарка идват от Евросъюза.

Офертата на Държавен фонд "Земеделие" е публикувана ТУК.

НАДВЕЧЕР припомня, че разследване на вестник РЕПУБЛИКА показа, че подчинените на аграрния министър Мирослав Найденов `чрез обществени поръчки са похарчили над 4 млн. лв. от парите на данъкоплатеца за луксозни джипове. Разследването на РЕПУБЛИКА можете да прочетете ТУК.

Автор: Владимир Клисуров
Публикуван: 24 ноември 2011 г., Надвечер