История за лека нощ

3 ноември 2011 г.

Планетите се нареждат за революция

Небесните тела се нареждат по начин, за който астрономи и историци откриват, че съвпада с минали периоди на революции и сътресения в икономическите и политическите системи, и обществото като цяло. Според астролозите именно подредбата на планетите вещае такива процеси, които вече са започнали и у нас, и в глобален мащаб.

2012-та е годината, за която специалистите предвиждат, че протести и революции ще обхванат целия свят. Те разглеждат вече започналите глобални събития, сред които “Окупирай Уолстрийт“ (включително и международния протест на 11 ноември, в който ще се включи и България, виж карето), както и Арабската пролет, като част от цикъла на взаимодействие между Уран и Плутон. Планетите се приближават към точен аспект (връзка) през следващата година, което ще доведе до разрушаване на съществуващи структури на управление.

Последният път, когато Уран и Плутон са в тежка конфигурация, е през 60-те години на 20-ти век, когато се зараждат студентските движения или т.нар „нови леви”.

По време на предишната точна квадратура между двете планети през 30-те години, започва Голямата депресия и избухва Втората световна война. Тогава обаче Плутон е в Рак (противоположния знак на Козирога), чийто водещ идеал е „Родината над всичко". Планетата е в този знак от 1912 до 1939 г. – периодът на Балканските и Световни войни. Днес с Плутон в Козирог (знакът, който се свързва с обществените структури) фокусът е върху сенчестата страна на правителства и корпорации – с Уикилийкс обществото разбра част от тайните им.
Уран е планета, която се характеризира с неочаквани събития в астрологията. През март тя влезе в знака на Овен, с което постави началото на нов 84-годишен цикъл. Овен символизира противопоставяне на авторитетни фигури и девиза „Свободата над всичко”. С това кореспондират целите на хората, които стоят зад движението за окупация, докато противниците го виждат като предпоставка за хаос на социално и икономическо ниво.

В астрологията Плутон се приема за планета на трансформациите и тоталната разруха в името на изграждането на нещо ново. Плутон е в Козирог от 2008 г. и ще остане в този знак до 2024 г. – това вещае неизбежни реформи в сферите от обществения живот през политически системи до икономика и в частност банки и корпорации.

Предишното преминаване на Плутон в Козирог е през втората половина на XVIII в. и историците веднага откриват интересни съвпадения - САЩ извоюват независимостта си, поставят се основите на демокрацията, избухват революции от Бразилия до Унгария, най-знаковата от които е Френската. Започва Индустриалната революция.
Критиките към неефективността на съвременната демокрация в настоящата криза идват след 240 години от съществуването й (един цикъл на Плутон), посочват изследователите. Астролозите са категорични, че в следващите години ще последва нещо, което вече трябва да е започнало - разрушаване на догми, които ще позволят хората да изживяват реалността спрямо собствените си виждания.

Още разработки по темата четете на astrokafe.blogspot.com

„Окупирай България” е движението, готово да докара световната революция у нас на 11.11.2011 г. и е продължение на „Окупирай Уолстрийт”. Засега прояви ще има в София, Пловдив и В. Търново. Вече над 4200 души във Фейсбук са пуснали в профилите си препратки до страницата на групата „Окупираме България”.
Валентина Данева, активист на „Окупирай България”:
Това е ново съзнание, на хората им пука


-Г-жо Данева, говори се за мирен протест на 11.11.11. „Окупацията” не е ли по-скоро военно дело?

- Промяната не е възможна по не-мирен път. Вдигането на шум не е равнозначно на война. Вдигането на шум е гласност. Ако младежите на улицата не бъдат нападани от силовите структури, няма да има войни. Ще има гласност. „Окупация”, „окупирам” означава „заемам пространство”. Ако пространството се заема с военни средства, „окупацията” става военно дело.

-С какво ще е по-различно движението „Окупирай България” от другите подобни?

- Ще се случва по целия свят. „Окупирай света” не е протест просто срещу финансовите спекулации и икономическите свръхелити, които чрез нечовекосъобразни, но законосъобразни, манипулации изтръгват реалното богатство от живота на 99% от хората и го заменят с дълг, чрез който да контролират населението. Това е заявяване на ново съзнание, което се е родило на тази планета. Хората, които окупират улиците и парковете във всеки един град по света, имат специфични искания, но те са обединени от едно – на тях им пука.

-Какво ще се случи на въпросната дата?

- Не знам. Но няма да е еднократен акт. 11.11.11 г. в България аз искам да бъде не протест, било то и мирен. Искам да е заявяване на духовната промяна, която вече се е случила. Начало на процес, в който заедно ще изработим нов обществен морал, който признава правото на съществуване на всички деца на планетата Земя.

Иде климатичен шок

„Шелфове с големината на България се топят постоянно и предизвикват покачване на морското равнище. Това ще доведе повече торнада, цунами, засушавания, наводнения”, заявява пред вестника проф. Христо Пимпирев, български учен и антарктически изследовател. Той дори стига по-далеч и казва: „Краят на света няма да дойде изведнъж, но като че ли е неизбежен”.
Астролози откриват и връзка с катаклизмите. Разрушително земетресение на 11 март 2011 г. в Япония е на деня, когато Уран смени знака си от Риби в Овен. Предишният път, когато Уран е в Овен, на 2 март 1933 г., страната на изгряващото слънце преживява друго едно огромно земетресение (тогава планетата отново е в квадратура към Плутон). Занапред се очакват масивни вулканични изригвания и разрушителна земетръсна активност, които да причинят глобален климатичен шок.


Публикуван: 4 ноември 2011 г., в-к Република
Автори: Емилия Кокалова, Йордан С. Йорданов, Владимир Клисуров

1 коментара:

  • Анонимен says:
    12 януари, 2012

    "Разрушително земетресение на 11 март 2011 г. в Япония е на деня, когато Уран смени знака си от Риби в Овен. "

    Безумие! Само да попитам..Кой и кога определи ГРАНИЦИТЕ на съзвездията? И веднага се появяват "знаещи" да коментират измислени ситуации...Ами ако тези граници са други? Тогава? Тогава недоучените астролози млъкват за мъничко и се втурват към поредното лъскаво стъкълце...Но важното е СТРАХ да сковава душите на хората...