История за лека нощ

24 юли 2011 г.

6 000 човека се въоръжават и се оглеждат за гол канибал с бяла брада


Психично болен мъж хвърли в паника живеещите около 6 000 души в два бургаски квартала.
Мъжете от „Горно Езерово” и „Победа”, повечето от които са цигани, се въоръжават, а жените не смеят да пускат децата си на улицата.
Ужас
„Мъжът се появи миналата седмица. Отначало хората от „Горно Езерово” го забелязали да се крие в камъша край водата”, разказа пред РЕПУБЛИКА председателят на Бургаския областен ромски съюз Митко Доков. Мъжът ходел чисто гол и имал голяма бяла брада. Вечер започнал да се промъква до домовете на хората, за да краде храна. При един от набезите му обаче собственикът на къща го видял и се опитал да го хване. Голият обаче проявил страхотен рефлекс и впил зъби в ръката на мъжа. След това пъргаво се отскубнал от хватката и изчезнал в нощта.
От този момент сред циганите се носи мълвата, че става дума за канибал, убил 7 човека, като ял части от телата им, а на жените отрязвал гърдите, разказват местни пред burgasnews.com.
За да се защитят, хората се въоръжават с кой каквото намери - ножове, брадви, колове. Ужасът стигнал до там, че циганите започнали да спят заедно, в едно помещение, а майките забранявали на децата си да излизат да играят навън, твърди Доков допълва, че лично подал жалба в общината, а оттам е предадена в полицията.
Издирване
Психарът обаче явно се усетил, че го издирват и успял да избяга. Впоследствие е видян в квартал „Победа” и паниката се прехвърлила там. Хората твърдят, че лудият е избягал от психиатрия, което обаче няма официално потвърждение.
„Канибал, изял 7 човека в Бургас, няма. Само един да беше убил, щеше да се вдигне шум до Бога, та камо ли седем”, коментира пред вестника Цветелина Рандева от Областната дирекция на полицията и допълни, че психично болният все още не е заловен.

Автор: Владимир Клисуров
Публикуван: 25 юли 2011 г., в-к Република